Privacy verzekerd

Zijn mijn gegevens wel goed afgeschermd? Wat heeft FamilyWare eraan gedaan om uw gegevens te beschermen? En wat kunt u zelf daaraan doen?

Ultramoderne datacenters

Veiligheid begint bij de basis: het datacenter. Onze servers staan in ultramoderne datacenters die zijn voorzien van UPS noodstroomvoorziening, redundante airconditioning, brandmeld- en gasblusinstallatie, videobewaking, antistatische vloeren, redundante stroomlevering en uiteraard zeer snelle internetverbindingen.

Professionele firewalls en back-ups op andere locaties

Om onze servers optimaal te beschermen heeft FamilyWare professionele firewalls voor alle servers. Back-ups worden op andere machines bewaard en optioneel zelfs in andere beveiligde datacenters op meer dan 20 km afstand.

Gebruikersnaam en wachtwoord

Elke gebruiker heeft een unieke gebruikersnaam (zijn of haar e-mailadres) en krijgt een wachtwoord. Zonder deze combinatie is je omgeving niet toegankelijk. De wachtwoorden worden dusdanig versleuteld opgeslagen dat ook medewerkers van FamilyWare op geen enkele wijze jouw wachtwoord kunnen achterhalen.

Beveiligde verbinding

Wanneer je inlogt in je domein wordt er een beveiligde verbinding opgezet tussen jouw computer en die van FamilyWare, gebruikmakend van SSL (Secure Socket Layer). Je kunt dit zien aan het slotje in de statusbalk van Internet Explorer. Op die manier worden de logingegevens eerst versleuteld voordat ze verstuurd worden. Zo kan niemand je verbinding afluisteren! Optioneel kan zelfs alle data versleuteld worden.


Eén database per gezin

Elk gezin krijgt zijn eigen domein. Elk domein wordt daarnaast opgeslagen in een aparte database. De gegevens zijn daardoor op onze servers fysiek gescheiden van die van andere gezinnen. Dit biedt extra garantie dat andere gebruikers geen toegang hebben tot jouw gegevens.

Niet toegankelijk voor FamilyWare medewerkers

In veel online omgevingen hebben medewerkers van de provider de mogelijkheid gegevens in de databases van hun klanten te benaderen als dat nodig is. FamilyWare medewerkers kunnen dat niet, tenzij je ze expliciet daartoe in de gelegenheid stelt. Je kunt, bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt, voor een beperkte tijd een medewerker van FamilyWare toegang geven tot je domein.

Privacy binnen het gezin

Met al deze maatregelen is de omgeving voldoende van buitenaf beschermd. Maar hoe zit het binnen het gezin? Voor vrijwel alle zaken die je in Family+Friends invoert of vastlegt, kun je zelf bepalen wie die informatie mag zien. Zo kun je voorkomen dat je kinderen bijvoorbeeld je bankrekeningen en bezittingen kunnen bekijken. Maar je kinderen hebben diezelfde rechten. Ook zij kunnen zelf bepalen of hun ouders of broers of zussen hun documenten, foto's of bankrekeningen mogen inzien.

Gegevens retour na beëindigen abonnement

Als je niet langer actief van Family+Friends gebruik wilt maken kun je het abonnement stopzetten. Alle gegevens die je tot die tijd hebt opgeslagen, kun je zelf eerst opvragen en in algemeen leesbare bestanden opslaan op je eigen computer. De gegevens blijven dus van jou.

IJzersterke privacy verklaring

Jouw gegevens zijn van jouzelf en daar blijft iedereen en dus ook wij vanaf. Wij verkopen dus helemaal niets door aan derden. Meer weten? Lees hier de volledige privacy verklaring.

Wat je zelf nog kunt doen

Veiligheid en privacy is niet alleen een kwestie van technologie. Je kunt ook zelf in hoge mate bijdragen aan het beschermen van je gegevens.

  • Kies een wachtwoord dat niet eenvoudig is te raden en wijzig dat wachtwoord regelmatig.
  • Maak geen gebruik van de mogelijkheid om je logingegevens als een zogenaamd cookie op je computer op te slaan. Doe dat alleen als de toegang tot je computer al goed beveiligd is.
  • Gebruik de nieuwste versie van Internet Explorer. Deze is beter beveiligd dan voorgaande versies.
  • Let bij het inloggen of je wel op een site van Family+Friends inlogt. Controleer dus telkens of er "https://xxxxx.familyware.nl" in de adresbalk staat of klik op het slotje in de statusbalk om het certificaat te controleren.

Kortom, het is begrijpelijk dat je er even bij stilstaat of je gegevens wel goed beveiligd zijn. Je ziet dat al het nodige eraan gedaan is om dat te waarborgen.